Era a principis de l’any 1969 quan Paco i Encarna van arribar a sa Pobla, després de treballar en diferents forns al llarg de l’illa, on, en una d’elles es van conèixer i es van casar, van decidir posar-se pel seu compte. Ell va arribar el dia 5 de gener i ella va venir per a quedar-se el dia 10 amb els seus tres fills majors, en pocs anys tindrien una família amb 6 fills. Van obrir un petit negoci que seria la llavor de l’actual empresa el dia 15 de gener.

Aquella decisió en aquest moment del turisme va ser una decisió molt encertada que els va ajudar a traslladar la seva empresa a l’actual ubicació en el número 79 del mateix carrer que el primer local, creant una empresa moderna per a la seva època i amb l’última tecnologia per a produir la quantitat de pa que demanaven els clients de la zona turística.

Paco i José Luis

A principis de l’any 2000 Paco es va jubilar i va passar el testimoni al seu tercer fill i actual gerent, José Luis, que amb l’ajuda de la seva dona ha canviat l’estratègia de producció, decantant-se a fomentar el forn tradicional, allunyant-se una mica de la producció dirigida al turisme. Això ha propiciat que José Luis, fos triat finalista en el concurs “Sa Llesca d’Or” edició 2020 – 2021